top of page

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

Karczma u Walusia

U Walusia (17).JPG
Imprezy Okolicznościowe: O nas
U Walusia (22).JPG
Imprezy Okolicznościowe: Witamy

Nowo powstała sala w odrestaurowanych piwnicach Willi “Pod Krukiem” to doskonałe  miejsce na zorganizowanie Twojego przyjęcia.  Zapewniamy niezwykłą atmosferę oraz miłą i życzliwą obsługę. Klimatyzowane sale zapewnią komfortowe samopoczucie.
Istnieje możliwość wynajęcia całego lokalu lub jego części (jednej sali) w przypadku mniejszej liczby gości. Zapewniamy naszym Gościom kompleksową obsługę przyjęcia, na którą składa się: wynajęcie i przygotowanie sali, wybór odpowiedniego menu oraz zapewnienie obsługi kelnerskiej.
Każde przyjęcie traktujemy indywidualnie i staramy się by było ono uroczystym i radosnym wydarzeniem, które na długo pozostanie w pamięci zaproszonych Gości.

Serdecznie zapraszamy!

U Walusia (18).JPG
Imprezy Okolicznościowe: Informacje

OFERTA

Imprezy okolicznościowe

Pakiet I 
 

ZUPA: (do wyboru)
- Rosół z makaronem
-Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Krem z pomidorów z grzankami ziołowymi
- Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

DANIE GŁÓWNE (do wyboru)
- Kotlet de Volaille, kotlet schabowy
-Rolada drobiowa z pieczarkami,  schab pieczony w sosie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

DODATKI
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki opiekane
- Ziemniaki pieczone
-Frytki

SURÓWKI
Zestaw surówek 3 szt. (do wyboru):
-biała kapusta
-czerwona kapusta
-marchewka
-buraczki na ostro
-mizeria
-kapusta zasmażana
-młoda kapusta duszona ze śmietaną

DESER
-Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
-Mascarpone z musem truskawkowym
-Szarlotka na musie karmelowo-koniakowym z lodami i bitą śmietaną
-Krem czekoladowy “Czarny Las”


Cena od 130 zł za osobę
W cenie podstawowa dekoracja; Napoje: kawa, herbata, woda mineralna w karafkach (bez ograniczeń)

Ślub tabeli zamieszczonej

Pakiet II

 PRZYSTAWKA:
-Indyk w maladze 

-Babeczki z łososia z grzanką
-Wachlarz mięs pieczonych
-Tatar z łososia z grzanką
-Sałatka z burakiem i sosem czosnkowym

ZUPY
-Krem dwukolorowy (groszek zielony , marchewka)
-Rosół z makaronem
-Bulion z zielonym pierożkiem
-Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
-Krem z kalafiora z prażonymi migdałami

DANIE GŁÓWNE:
-Sztufada wołowa w sosie
-Kotlet Genua
-Cordon Blue
-Filet z kurczaka z rusztu, masło czosnkowe
-Pieczeń wieprzowa
-Pieczeń jagnięca w sosie korzennym, puree ziemniaczano-orzechowe i gruszką okruszona w czerwonym winie z przyprawami korzennymi.

DODATKI

-Ziemniaki

-Frytki
-Ziemniaki pieczone
-Ryż z warzywami
-Ziemniaki opiekane

SURÓWKI
Zestaw surówek 3 szt (do wyboru) .:
-biała kapusta
-czerwona kapusta
-marchewka
-buraczki na ostro
-mizeria
-kapusta zasmażana
-młoda kapusta duszona ze śmietaną
DESER
-Deser żubrówkowy
-Deser śliwkowy z kruszonką
-Sernik z gorącym musem malinowym
-Panna Cotta różne smaki
-Mini Pawlowa

ZIMNA PŁYTA:
-Sałatka dwa rodzaje
-Zestaw mięs pieczonych
-Zestaw wędlin domowych
-Deska serów
-Mix Rolad na zimno
-Śledzie dwa rodzaje
-Mięsa pod auszpikiem
-Galaretki drobiowe/wieprzowe
-Drobne przekąski typu Finder Food
-Pstrąg faszerowany Łososiem


Cena od 150 zł za osobę
W cenie podstawowa dekoracja; Napoje: kawa, herbata, woda mineralna w karafkach (bez ograniczeń); Patera ciast i owoców;

Image by Jamie Coupaud

Pakiet III

 PRZYSTAWKI:
-Indyk w maladze 

-Babeczki z łososia z grzanką
-Wachlarz pieczonych mięs
-Tatar z łososia z grzanką
-Sałatka z burakiem  z sosem czosnkowym

ZUPY
-Krem dwukolorowy (groszek zielony , marchewka)
-Rosół z makaronem
-Bulion z zielonym pierożkiem
-Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym
-Krem z kalafiora z prażonymi migdałami

DANIE GŁÓWNE:
-Sztufada  wołowa w sosie
-Kotlet Genua
-Cordon Blue
-Filet z kurczaka z rusztu, masło czosnkowe
-Pieczeń wieprzowa
-Pieczeń jagnięca w sosie korzennym, puree ziemniaczano-orzechowe i gruszką okruszona w czerwonym winie z przyprawami korzennymi.

DODATKI

-Ziemniaki

-Frytki
-Ziemniaki pieczone
-Ryż z warzywami
-Ziemniaki opiekane

SURÓWKI
Zestaw surówek 3 szt.:
-biała kapusta
-czerwona kapusta
 

DESER
-Deser żubrówkowy
-Deser śliwkowy z kruszonką
-Sernik z gorącym musem malinowym
-Panna Cotta różne smaki
-Mini Pawlowa

ZIMNA PŁYTA:
-Sałatka dwa rodzaje
-Zestaw mięs pieczonych
-Zestaw wędlin domowych
-Deska serów
-Mix Rolad na zimno
-Śledzie dwa rodzaje
-Mięsa pod auszpikiem
-Galaretki drobiowe/wieprzowe
-Drobne przekąski typu Finder Food
-Pstrąg faszerowany Łososiem

DANIE GORĄCE:
MAŁE :

- Strogonow
-Zupa gulaszowa
-Bogracz
-Paprykarz  drobiowy

DUŻE 
-Szaszłyk drobiowy z ryżem i surówkami
-Polędwiczka wieprzowa w chrupiącym bekonie z salsą warzywną, naleśnikiem szpinakowym i paluchem warzywnym
-Schab ze śliwką, kluski śląskie, modra kapusta
-Zrazy wołowe kluski śląskie, modra kapusta
-Warkocz drobiowy w sosie porowym gruszka ryżowa, surówka z k. pekińskiej.


 

 Cena od 180ł (przy wyborze dania końcowego małego) / od 200 zł ( przy wyborze dania końcowego dużego)
Podstawowa dekoracja w cenie Napoje: kawa, herbata, woda mineralna w karafkach, napoje gazowane, soki, Patera ciast i owoców 

Imprezy Okolicznościowe: Nasze dania
U Walusia (12).JPG
Imprezy Okolicznościowe: Oferta cenowa

UZYSKAJ WYCENĘ

Zachęcamy do kontaktu. Nasza oferta jest w pełni elastyczna. Chętnie umówimy się na spotkanie, gdzie nasz zespół wraz z szefem kuchni odpowie na wszelkie pytania.

Dziękujemy za przesłanie!

bottom of page